Barbecue? Haal er witte wijn bij!

Gepubliceerd door Tess op

We hebben eens in onze glazen bol gekeken en die zei dat het deze zomer volop barbecueweer wordt. Leg dus alvast een aantal barbecueproof outfits klaar (kledingstukken waarop je mag morsen, bijvoorbeeld), verzamel gerechtjes en denk al eens goed na over welke dranken je kan serveren. Een tip: sla de witte wijn niet over! Deze klassieker is aan een echte opmars bezig, en terecht! Wij geven je drie goede redenen om voor wit te kiezen bij de barbecue.

Wit vlees, witte wijn

We hebben het allemaal zo geleerd: wit vlees vraagt om witte wijn, rood vlees om rode. Dat klopt nog steeds, al maken we er ook een kanttekening bij. Wit vlees zoals kip en kalf zijn klassiekers voor de barbecue en vragen dus echt om een lekkere witte wijn. Maar wit past ook heel goed bij typische zomer side dishes, zoals salades, pasta’s en visgerechten. En de sidenote: een volle, houtgerijpte wijn kan je ook perfect drinken bij rood vlees. 

Heerlijk fris

Voor ons de belangrijkste reden om voor wit te kiezen: de temperatuur! Rode wijn kan perfect tijdens een barbecue laat op de avond, maar lijkt ons toch echt te zwaar voor een barbecue overdag. Dan houden we van de frisheid van een ijskoud glas witte wijn. De zon op je snoet en dan een heerlijk fris glas wit, da’s echt zomer! Dat wijn te duur is, klopt trouwens al lang niet meer. Je vindt gemakkelijk een goede goedkope witte wijn. Probeer er een aantal uit en kies je favoriet. Dan ben je vanaf nu zeker dat je altijd iets lekkers serveert! 

Blij alcoholvrij

Als je een barbecue organiseert, wil je natuurlijk dat iedereen het allerbeste en -lekkerste te drinken krijgt. Er is de laatste tijd een echte alcoholvrije trend aan de gang. Niet alleen BOB’s en zwangere vrouwen kiezen voor alcoholvrij, ook heel wat anderen kiezen bewust voor één of meerdere dagen zonder alcohol. Een slimme en bewuste keuze, dan is het maar triest dat zij het moeten stellen met water of frisdrank bij al dat heerlijke eten.

De wijnmakers volgen natuurlijk ook die alcoholvrije trend. Er komt steeds meer alcoholvrije wijn op de markt. Dat is wijn die oorspronkelijk wel alcohol bevatte, maar waar door een dealcoholiseringsproces de alcohol uit gehaald wordt. Vroeger stond dit proces niet echt op punt en kreeg de wijn een wat fletse smaak. Maar tegenwoordig staan smaak en aroma echt voorop en kan je een alcoholvrije wijn nauwelijks van een gewone onderscheiden. Let op: soms blijft er nog 0,1 tot 0,3% alcohol achter – dat staat dan duidelijk op de fles – voor zwangere vrouwen is dit nog steeds not done. Die serveer je in dat geval toch beter een lekkere mocktail! 

 

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie