Een geslaagd feestje organiseren doe je zo

Gepubliceerd door Tess op

Heb jij iets te vieren en wil je dit groots aanpakken? Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij het organiseren van een feestje komen veel dingen kijken. Gelukkig zat ik afgelopen jaar in de feestcommissie van mijn studievereniging en weet ik hier dus alles van. In deze blog deel ik mijn ervaringen en geef ik tips voor het organiseren van een knalfuif! Wie weet kan jij deze tips gebruiken om een topfeest te organiseren. 

Het afhuren van de locatie

Ik denk dat het grootste probleem bij het organiseren van een feest vaak de locatie is. Het vinden van een goede locatie is vaak lastig, onder andere omdat het erg prijzig is. Begin daarom ruim op tijd met het zoeken naar een geschikte locatie. Hoe meer tijd je hebt, hoe meer kans je hebt dat je een perfecte plek vindt. Wat ik zelf helemaal heb ontdekt, zijn de panden van studentenverenigingen. Vaak verhuren deze verenigingen hun pand in het weekend voor een erg schappelijke prijs. Hier komt dan vaak toezicht en barpersoneel bij kijken. Daarnaast wordt ook vaak de schoonmaak geregeld door de vereniging zelf. Ik heb nu een aantal keer zo’n ruimte gehuurd voor een van onze feesten en ben hier zeer over te spreken! Andere goede opties voor locaties zijn bijvoorbeeld buurthuizen of kleine clubs. 

De versiering

Wat ik zelf nog niet wist voordat ik in de feestcommissie van mijn studievereniging zat, was dat er veel meer bij de versiering komt kijken dan ik dacht. Wat ik bijvoorbeeld niet wist, is dat de versiering vaak brandveilig of geïmpregneerd moet zijn. Dit is noodzakelijk, omdat de locatie bepaalde regels heeft opgekregen van de brandweer. Denk hier dus goed over na bij het aanschaffen van versiering. Leuke ideeën voor versiering zijn het neerzetten van een ballonnenboog en het ophangen van slingers. Ook kun je bijvoorbeeld confetti huren voor een enorm feestelijk effect. 

Een goed thema

Wat ik zelf altijd de leukste feestjes vind, zijn themafeestjes. Als je een feest organiseert, is het daarom leuk om een goed thema te bedenken. Dit is echter altijd nog best een opgave. Belangrijk bij het uitkiezen van een thema is dat het voor iedereen toegankelijk is. Bij voorkeur moet het iets zijn dat iedereen al in zijn kast heeft hangen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurenthema. Een ander leuk idee is om een thema te doen dat past bij de tijd van het jaar. Zo kun je in de winter bijvoorbeeld een kerstthema doen, of een Halloween feest in oktober. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk vooral eens op internet voor wat inspiratie.


0 reacties

Geef een reactie