Een Smart Casual tripje!

Gepubliceerd door Tess op

Vakantie

We hebben eindelijk vakantie! De scholen zijn afgelopen, de zon schijnt, het is tijd om lekker op vakantie te gaan! Voor sommige mensen is dat helaas compleet school-afhankelijk. Mijn vrouw is basisschoollerares, waardoor we helaas niet zomaar met de noorderzon kunnen vertrekken. Daarentegen weet je dit altijd wel van te voren, waardoor je je vakanties goed kan uitzoeken en kan plannen. Dit jaar hebben we besloten om naar Mallorca te gaan. En niet zozeer in het eerste beste hostel, nee, we gaan naar een luxe vakantieresort. Eéntje met een dresscode. Een dresscode! Ik heb nog nooit zoiets gezien, maar verheug me er enorm op. En omdat we ruim op tijd hebben geboekt, is het helemaal niet zo duur. Echt een hele goede deal!

Smart Casual

De dresscode van dit resort is smart casual. Ik wist niet zo goed wat dat betekende, maar dat houdt eigenlijk in dat je een soort nette alledaagse kleding draagt. Ik draag normaal gesproken gewoon spijkerbroeken en in de zomer eerder hawaii-shorts dan een nette outfit, dus het werd voor mij even winkelen. Ik ben vorige week daarom naar de winkels gegaan om een smart casual outfit te scoren voor de vakantie. Ik vond het maar lastig, want wat draag je voor nets in zo een warm land? Gelukkig kon Google me een stuk verder helpen en zodoende ben ik nu onder meer eigenaar van nette, linnen broeken en daarnaast dunne kantoenen overhemden. Ze zitten verrassend lekker, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Het is voor Nederlands weer behalve in de zomermaanden net te koud, maar voor vakantie echt meer dan prima. Je blijft eigenlijk zelfs een stukje koeler met deze outfit.

Schoenen

Schoenen werden echter een lastiger verhaal. Ik loop normaliter mijn hele vakantie op slippers, danwel blote voeten. Ik hoefde ook op vakantie dan ook nog nooit een afstand te lopen waarvoor noemenswaardige schoenen werkelijk nodig waren. Meestal zijn de grootste verplaatsingen die ik op vakantie maak tussen mijn slaapkamer en het zwembad. Echter wou ik de outfit goed compleet maken, en uiteindelijk stuitte ik op Santoni schoenen. Dit zijn duurzame schoenen van een Italiaans merk, en voldoen volledig aan de eis van casual chique. En nog belangrijker: de schoenen zitten heerlijk! Ze luchten goed, voelen comfortabel aan en staan mooi bij mijn andere nieuw gekochte kleding. Ik weet niet hoe mijn vrouw er bij gaat lopen, maar ik ben helemaal klaar voor onze luxe vakantie. Kom maar door met dat zonnetje!


0 reacties

Geef een reactie