Hoe maak je van je huis een knusse plek?

Gepubliceerd door Tess op

Als ik thuiskom na een lange dag werken, wil ik het gevoel hebben dat ik mij lekker kan terugtrekken in een knusse, warme woning. Ik vind het maar niks als mijn huis een kaal, koud en modern gevoel uitstraalt. Zo vind ik bijvoorbeeld dat je van de inrichting van je woonkamer gelijk zin moet krijgen in een romantisch dinertje. En dat je van je slaapkamer gelijk zin moet krijgen om met een theetje in bed een boek te lezen. Deze gevoelens kan je natuurlijk zelf creëren door je huis op de juiste manier in te richten. En omdat ik dit laatst heb gedaan met mijn huis, zal ik in deze blog mijn tips & tricks met jullie delen.

Tip 1: kleurenpalet

Mijn eerste tip voor een warm en knus gevoel in huis, is om een warm kleurenpalet te kiezen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je muren in warme kleuren te verven, maar ook door warme kleur meubels te kiezen. Je kan dus zelf kijken wat je het mooiste vindt. Een warm kleurenpalet bestaat vooral uit rood-/oranje tinten en bruin-/beigetinten. Dit zijn prachtige kleuren en staan ook mooi in combinatie met een houten vloer, een houten tafel of andere houten objecten. Als je niet zo goed weten welke kleuren bij elkaar passen, kan je op internet talloze paletten vinden die je kunt gebruiken. Google bijvoorbeeld op ‘kleurenpalet aardetinten’ en dan kom je al een heel eind.

Tip 2: decoratie

Mijn tweede tip is om knusse decoratiespulletjes aan te schaffen. Dit kan zowel in je woonkamer als slaapkamer helpen om een gezellig en warm gevoel te creëren. Ik raad mensen bijvoorbeeld vaak aan om in de slaapkamer wat extra decoratiekussentjes neer te leggen. En in de woonkamer op je bank is het leuk om een mooie gebreide of gehaakte deken neer te leggen. Dit is niet alleen decoratief gezellig en leuk, maar het is ook nog eens heel lekker en praktisch! Als je namelijk ’s avonds op de bank zit met een kopje thee en wat Netflix en je hebt het koud, ligt er altijd een dekentje klaar om je op te warmen.

Tip 3: licht

Tot slot kun je heel makkelijk een knusse sfeer creëren met licht. Denk maar eens aan het licht in bijvoorbeeld een supermarkt… Heel erg ongezellig en sfeerloos! Daarom kan je in je huis beter kiezen voor warm licht. Dit kan je heel makkelijk doen door warmere kleur ledjes te kopen en deze in je lampen te doen. Ook kan het fijn zijn om een led dimmer aan te schaffen. Zo kan je ’s avonds laat of tijdens een romantisch dinertje het licht wat dimmen. En ’s avonds als je op de bank zit met een boekje deze weer iets feller zetten zodat je de letters tenminste kan lezen!


0 reacties

Geef een reactie