Tips voor de verjaardag van een kind

Gepubliceerd door Tess op

Binnenkort is mijn zusje jarig, op 14 april. We verschillen nogal wat jaar, 16 om precies te zijn, waardoor het soms lastig is om mij in te leven in haar belevingen. Ze zit op de basisschool en zit op dansles. Hier breng ik haar elke donderdag naar toe en ze heeft altijd de grootste plezier. Of ze professioneel danseres wordt? Ik denk het niet. Maar ach, zo lang ze er maar plezier in heeft! Verder houdt ze erg van dieren en zeurt ze al jaren om een huisdier. Heel begrijpelijk omdat ik zelf ook erg van dieren houd, maar met alle allergieën van mijn vader wordt dat toch wel lastig. Ieder jaar ben ik op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor mijn zusje, waarbij ik vaak wat leuke ideeën tegenkom. Deze deel ik graag met je, omdat ik je stress ken voor de verjaardag van een kind.

Cadeau

Wat ik altijd een leuk cadeau vind om te geven, is een boek. Het is niet alleen leerzaam voor een kind, maar in de tijd van de mobiele telefoon wordt het boek nogal eens vergeten. Ik vind het belangrijk dat kinderen de waarde van een boek inzien en zichzelf kunnen laten meeslepen in het verhaal. Hier leren ze zoveel van, terwijl naar mijn mening teveel kinderen zonder enige tegenspraak van de ouders eindeloos spelletjes op de iPad mogen spelen. Daarnaast vind ik speelgoed belangrijk voor de ontwikkeling. Kinderen zouden een interesse voor dieren moeten ontwikkelen. De speelgoeddieren van Schleich zijn by far mijn favoriet. Zoveel keuze, ik wist zelf niet eens hoe sommige van deze dieren er nu eigenlijk uitzien. Je kunt ook voor een meer praktisch cadeau kiezen, zoals een rugzakje of fiets. In Nederland groeien we nu eenmaal op met fietsen en ik weet nog dat ik als kind zó graag wilde leren fietsen. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen.

Feestje

Ook het kinderfeestje kan je soms wel eens wat kopzorgen opleveren, maar met goede voorbereidingen hoeft dat helemaal niet. Zorg dat je de groep niet te groot maakt, maar nodig alleen de beste vrienden uit. Zorg dat je van tevoren duidelijk weet welke kinderen er opgehaald of thuisgebracht moeten worden en wissel telefoonnummers uit met alle ouders. Begin de dag met het uitpakken van de cadeautjes, waarna de kinderen wat eten en drinken en vervolgens een activiteit gaan doen. Na een buitenactiviteit hebben de kinderen wel weer honger en dorst en kunnen ze nog een paar spelletjes doen. Na afloop is het leuk om ze een herinnering mee te geven, zoals een zelfgemaakt kleinigheidje of een zakje snoep. Vergeet niet om de foto’s naar de andere ouders door te sturen!


0 reacties

Geef een reactie